dimarts, 29 de març del 2011

Premis Delta 1960-2010: Cinquanta anys de disseny

Montesa Impala

Aquesta magnífica motocicleta fou dissenyada per Leopoldo Milá. Aquest, tenia com a objectiu assegurar la qualitat i la fiabilitat del producte, per això, des de la directiva de Montesa, es va forjar la idea d’organitzar una travessia per Àfrica: El recorregut des de la Ciutat del Cab fins El Caire, al Marroc (amb més de 20.000 kilòmetres de distància en 100 dies). Gràcies a aquesta gesta, el model va tornar-se summament popular, causant admiració per part dels mitjans de comunicació.
Altres models comercials fabricats als anys seixanta per Montesa, amb la “Impala” com a base, són: La "Impala Sport", la "Comando" i la "Impala Cross" (de Moto-cross).
La Montesa Impala fou guardonada amb el premi Delta de or , l’any 1962, i encara avui es poden veure aquestes motos de quasi 50 anys d’antiguitat rodant pels nostres carrers, zelosament cuidades pels seus propietaris, que les consideren autèntiques joies.


Font Vella

Aquesta ampolla fou dissenyada per Josep M. Morera.
L’envàs, que va ser comercialitzat a partir de 1998, presenta una sèrie de millores ambientals que el fan un referent: Les estries que l’envolten, si se les sotmet sota pressió, cedeixen deixant l’envàs en una quarta part del volum de quan està intacte. Això significa que en un contenidor hi poden caber més ampolles, suposant menys viatges per part dels camions d’escombraries, generant un important estalvi d’energia. També destaca el seu disseny harmoniós.
Font Vella fou guardonada amb un premi Delta l’any 1999 per el seu  disseny pràctic i agradable.  

Oh Maria Keep My Data Safe
 
Aquest USB, dissenyat per Luis Eslava, és una combinació brillant de tecnologia i humor. Ningú relaciona normalment un USB amb una Verge, i això precisament, fa d’aquest disseny un producte trencador, original.
Amb escrits “Oh Maria Keep My Data Safe” (a la davantera de la corona) i “Plug and pray” (al darrere), es relacionen graciosament els dos móns (eclesiàstic i software per ordinador), constituint dos jocs de paraules.
Hi ha dos models diferents (transparent i pintat). També destaca un LED, situat on hauria d’estar el cor de la figura, que s’engega un cop s’ha acabat la càrrega o descàrrega dels arxius.
L’USB “Oh Maria Keep My Data Safe” fou guardonat amb el Delta de plata l’any 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada